Szolgáltatások 

A Szolgálat keretében a szakképzett gondozók figyelemmel kísérik, és gondozásban részesítik az egészségi állapotuk miatt segítségre szoruló személyeket. A törvény által kötelezően előírt feladatokon túlmenően lelki segítségnyújtást is biztosítunk a görögkatolikus esperes személyében. Ezt a plusz szolgáltatásunkat, az időseink igény szerint kérhetik, akik problémáikkal a Szolgálat keretein belül lévő lelki vezetőhöz szeretnének fordulni. Valamint az aktív időskor érdekében különböző kulturális és szabadidős programokat szervez az idősek számára, mint nyugdíjas délelőttök, számítógépes foglalkozások, előadássorozatok és ünnepségek. 

Házi segítségnyújtás 

A házi segítségnyújtás a szociális alapellátás keretében működő szolgáltatás, amely célja az ellátást igénybe vevő részére a saját lakókörnyezetében biztosítani az önálló életvitel fenntartását előmozdító segítséget.

Feladata, hogy biztosítsa a Szegeden élő gondozást igénylő, önmaguk ellátására képtelen idősek, betegek (szenvedélybetegek, pszichiátriai betegek) számára a szakképzett gondozónők által a hétköznapi segítségnyújtást.

Szolgáltatás kérelmezéséhez szükséges dokumentumok:

 • Kérelem
 • Értékelőadatlap
 • Egészségállapot igazolás

A Házi segítségnyújtás tevékenységeihez és a felsorolt dokumentumokhoz, kérjük kattintson a Dokumentumaink menüpontra. 

Szociális Étkeztetés

Az étkeztetés keretében azoknak a szociálisan rászorultaknak a legalább napi egyszeri meleg étkezéséről kell gondoskodni, akik azt önmaguk, illetve eltartottjaik részére tartósan vagy átmeneti jelleggel nem képesek biztosítani, különösen:

a) koruk,

b) egészségi állapotukra való tekintettel

Szolgálatunk az ebéd lakásra szállítását vállalja fel. Az ebédet egy helyi vállalkozó konyhájával történő együttműködés keretében biztosítjuk. A vállalkozóval kötött szerződés tartalmazza az étkeztetésre vonatkozó szabályokat és részleteket. Ezt a szolgáltatást munkanapokon biztosítjuk ellátottainknak. Étlapot heti rendszerességgel, előre megkapják az étkezők.

Szolgáltatás kérelmezéséhez szükséges dokumentumok:

 • Kérelem
 • Egészségállapot igazolás 

A felsorolt dokumentumok letöltéséhez, kérjük kattintson a Dokumentumaink menüpontra.
Elérhetőség:  +36-30/879-2466

Szent Rozália Nyugdíjas Klub


Az idősek klubja a szociális alapellátás keretében működő szolgáltatás, amelynek célja az egészséges, aktív, sikeres idősödés támogatása.

Alapvető érték számunkra a közösség, a közösséghez tartozás, a szociális kapcsolatok szélesítése, emellett kiemelten fontosnak tartjuk a klubtagok testi, szellemi, lelki fejlődését, feltöltődését, ennek érdekében tartalmas, hasznos időtöltést biztosítunk a számukra (kulturális és szabadidős programokat, számítógép és okos eszköz használatot oktató foglalkozásokat, intergenerációs programokat, kirándulásokat, memóriafejlesztő foglalkozásokat, tánc és torna foglalkozásokat).

Mindezek megvalósulásával támogatjuk a hozzánk beérkező időseket, hogy minél hosszabban megőrizzék önállóságukat, függetlenségüket a mindennapokban.

Ellátható személyek száma: 50 fő

Tel: +36 30/209-4017

Email: szentrozalia.klub@gmail.com

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Szent Rozália Munkahelyi Bölcsőde

Szolgáltatásunk célja a családban nevelkedő 1-3 éves kisgyermekek harmonikus fejlődését segíteni, a családi nevelést támogatva, a gyermekek fizikai, lelki és érzelmi biztonságának és jóllétének megteremtésével. Segítve ezáltal a szülők munkavégzését, munkaerőpiacra való visszatérését, vagy esetleg képzéseken való részvételét.

Fontosnak tartjuk, hogy barátságos, meleg, gondoskodó környezetet teremtsünk a gyerekeknek, amelyben folyamatosan tanulnak, tapasztalnak számos izgalmas és ösztönző lehetőség révén és az óvodáskor elérésére egészséges, kiegyensúlyozott, boldog, a közösséghez jól alkalmazkodó gyermekeket neveljünk. 
Ellátható személyek száma: 8 fő 

Nyitvatartás:

Hétfőtől péntekig 7:00 - 16.30

Az alábbi elérhetőségeken várjuk az érdeklődők jelentkezését:

Tel: +36 30/231-1669

E-mail: szentrozalia.bolcsode@gmail.com

Lelki segítség

A Szolgálat egyházi fenntartása révén papi segítséget is tud nyújtani. Gyóntatásban, betegek kenete szentségének kiszolgáltatásában.

Szaplonczay Miklós atya

Telefonszám: +36-30/565-3926

Önkéntesség/ Közösségi szolgálat

Szolgálatunknál lehetőség van az 50 órás közösségi szolgálat/önkéntes munka végzésére. 

Szeretnél egy igazán aktív közösség részeként önkéntes munkát végezni? 

Fontosnak tartod a társadalmi felelősségvállalást?  Vagy egyszerűen szeretnél valami jót cselekedni? 

Esetleg még nem tudod, hol tölthenéd leghasznosabban a közösségi szolgálatot? 

A Szent Rozália Szolgálat szeretettel vár, egy olyan csapatba, mely idős emberek mindennapjainak segítésével igyekszik megmutatni mennyire fontos a társadalmi felelőségválallás.

Amire szükség van: 

 • empátia
 • türelem
 • segítőkészség
 • kreatívitás 
 • tettrekészség

Amiben segíteni tudsz:

 1. Programok szervezése/lebonyolítása (számítógépes/nyelvi tanfolyamok időseknek, felolvasó délutánok, kézműves foglalkozások, kirándulások).
 2. Idősek mindennapjainak segítése (magány oldása, boltba, orvosi rendelőbe kísérés, közös séta az idősekkel). 

Amit mi adunk:

 • egy szuper közösség, ahová jó tartozni
 • érzékenyítő tréning keretében, önismereti, kommunikációs tréningek
 • folyamatos csapatépítő tréningek
 • amennyiben szükséges leigazoljuk a nálunk töltött időt

Szolgálatunknál pillanatnyilag szünetel az önkéntes munka/közösségi szolgálat, de mindenki jelentkezését szívesen fogadjuk. 

Horváth Anita

E-mail: onkentesgeneracio@gmail.com

"Minden megtalálható itt, ami Istennel, családdal, szolgálattal és korosztályokkal kapcsolatos."