Pályázataink

RAJZPÁLYÁZAT

A Szegedi Görögkatolikus Parókia Szent Rozália Szolgálat és a Görögkatolikus Egyházközség közösen meghirdetett rajzpályázatára összesen 21 pályamű érkezett. A választható témák között szerepelt Adventi készület, Én és a karácsony, Téli örömök, Téli madáretetés. A színes gyermek rajzok, festmények közül a zsűrinek nem volt könnyű dolga, hiszen csak 1 db pályaművet választhatott kategóriánkként, kivéve ott, ahol holt verseny alakult ki.

Nyerteseink

  • Óvodás korosztály: Kálmán Johanna Edua
  • Alsó tagozatos korosztály: Piros Fábián György
  • Felső tagozatos korosztály: holt verseny alakult ki Tóth Regina és Borbély Ferdinánd között

Nagyon szépen köszönjük a szép pályaműveket!

A nyereményeket a törvényes képviselőn keresztül juttatjuk el a nyertesek részére. Az alkotásokból kiállítást szervezünk, mely megtekinthető 2024. 01.15 - 02.15.-ig a Római krt. 29. szám alatt a földszinten.

Szervezők

"Családbarát programok megvalósítása és eszközök beszerzése"

A Kulturális és Innovációs Minisztérium által kiírt "Családbarát munkahelyek kialakításának és fejlesztésének támogatása" pályázati felhívásra a Szegedi Görögkatolikus Parókia sikeres pályázatot nyújtott be. A CSP-CSBM-23-0057 azonosítószámú, "Családbarát programok megvalósítása és eszközök beszerzése" pályázat keretében 2.000.000 Ft értékben kerültek megvalósításra, beszerzésre gerinc, és alakformáló tornák, csapatépítő programok, egyensúly tréninghez eszközök beszerzése, nordic walking klub létrehozásához szükséges botok beszerzése, tatami szőnyeg, sporteszközök, masszázs ülés a sportolás, mozgás, kikapcsolódás megvalósítása céljából.

A csapatépítő programok zavartalan megvalósítása céljából mosogató gépet, beépíthető gáz főzőlapot, beépíthető sütőt, páraelszívót, számos konyhai eszközt (sütés és főzés kellékeit) vásároltunk. Az udvar rekonstrukció keretében kerti homokozót, kültéri padokat, a sport és rekreáció szobához szükséges egyéb eszközöket szereztük be. A megvásárolt eszközök Szeged, Római krt. 29. szám alatt kerültek elhelyezésre a Szegedi Görögkatolikus Parókia Szent Rozália Szolgálatnál, ahol a munkavállalók szabadon használhatják azokat.

Célunk továbbra is olyan programok megvalósítása, amely a munkán túl összehozza a munkavállalókat akár a szabadidő hasznos eltöltése, sport, és rekreáció, csapatépítés terén. A családbarát szemlélet meghonosításán túl, fontosnak tartjuk a folyamatos megújulást és fejlesztést munkavállalóink érdeke mentén.

A Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkára által az Egyházi Közösségi célú programok 2023.évi támogatása kategóriában kiírt pályázati felhívásra a Szegedi Görögkatolikus Parókia Szent Rozália Szolgálat sikeres pályázatot nyújtott be a EKCP-KP-1-2023/2-000233 kódszámmal, "A mentális egészség védelme a Szent Rozália Szolgálatnál." címmel. A pályázat keretében csapatépítő rekreációs programon összesen 52 fővel vettünk részt 2023. szeptember 29. és október 01.között. A résztvevők a Szent Rozália Szolgálat munkavállalói és néhány családtag volt. Az első nap Két előadást hallgathattunk meg "Az egészség dimenziói", és a "Stressz" címmel. Az előadások hasznos információkat biztosítottak a résztvevők részére. 2023.szeptember 30.-án elutaztunk közösen Gyulára. A csapat egy része a Gyulai Várfürdőbe ment fürdeni, a másik része a Gyulai várban kalandozott. Gyönyörű napsütés és a meleg idő lehetővé tette a szabadtéri fürdőzést is. A Várfürdő Panzió Gyula szálláshely igényes, színvonalas pihenési lehetőséget biztosított. Vacsorát követő csapatépítő Activity szórakoztató volt. Október 01.-én a reggelit követően Kisvonattal elutaztunk Szanazugba, ahol hajókiránduláson vettünk részt a Kőrösön, majd Gyula városának épített örökségét tekinthettük meg kisvonattal, ezt követte a hazautazás. A pályázati forrás felejthetetlen, örömteli pillanatokat biztosított, így támogatva a szociális alapellátásban részesülők feltöltődhettek, igényes rekreációs programon vehettek részt.  

CSALÁDBARÁT REKREÁCIÓS SZOBA KIALAKÍTÁSA 

A Kulturális és Innovációs Minisztérium által kiírt "Családbarát munkahelyek kialakításának és fejlesztésének támogatása" pályázati felhívásra a Szegedi Görögkatolikus Parókia sikeres pályázatot nyújtott be. A CSP-CSBM-22-0005 azonosítószámú, "Családbarát rekreációs szoba kialakítása" elnevezésű pályázati program keretében kialakításra került a sport és rekreációs szoba Szeged, Római krt. 29. szám alatt (Szegedi Görögkatolikus Parókia Szent Rozália Szolgálatánál).

A pályázati program keretében beszerzésekre kerültek azok az eszközök, melyek alkotják az eszköz parkját a sport és rekreációs szobának (futópad (2), szobakerékpár (2), bokszzsák és tartó, taposó gép, edzőpad), továbbá itt kerültek elhelyezésre, az adományból kapott bordásfal és flabelos készülék.

A munkavállalók igény szerint ingyen használhatják a sporteszközöket, a szabad időkeret esetén családtagok részére is lehetővé tettük az ingyenes sportolási lehetőséget (munkanapokon 6.00-18.00. között).

A pályázat másik eleme a közös tornák, melyek eszközigényét szintén e pályázat keretében szereztük be (ugrókötelek, fitnesz labdák, súlypárok, jóga szőnyegek, gumi pántok és szalagok). A pályázati forrásból 15 alkalommal gerinc torna és 15 alkalommal alakformáló torna valósult meg.

A "Mozogj Velem! Mozogjunk együtt!" Tematikus nap csapatépítő programként garantálta a munkavállók közös játékos mozgását és a különböző csapatfeladatok megoldását, a közös örömtáncot. A tematikus nap vége garázsvásárral zárult.

A pályázati programsorozat hozzájárult a szolgálat munkavállalóinak aktivitás növekedéséhez, munkahelyi ingyenes sport és sportolási lehetőségek biztosításához hosszú távon. Családbarát munkahelyként fontosnak tartjuk, hogy munkatársaink ne csak kizárólag munkavégzés céljából tevékenykedjenek nálunk, hanem megteremthessük a kikapcsolódás, rekreáció feltételeit is. Jelentős, és tartós támogatásként tekintünk a pályázati forrás felhasználására. Célunk továbbra is munkavállalókra fókuszálva olyan családbarát intézkedések foganatosítása, melyek bevezetése az Ő konkrét igényeiket szolgálja. 

2022. évi Családbarát intézkedések tájékoztatója:

2023. évi Családbarát intézkedések tájékoztatója:

"Szent Rozália Szolgálat Rekreációs programja"

A Szegedi Görögkatolikus Parókia Szent Rozália Szolgálata az EKCP-KP-1-2022/3-000308 kódszámú "Szent Rozália Szolgálat Rekreációs programja" című pályázat keretében 3 élményekben gazdag, színes, feltöltődésre alkalmas napot töltöttek el együtt a gondozók. A program Szegeden valósult meg 40 fő részvételével. A programelemek között szerepelt vízi torna, személyiségfejlesztő és csapatépítő játékok, kiégés elleni előadás. A Rekreációs programsorozat valóban a rekreációról szólt. A munkavállalók kiszakadtak a munka körforgásából, e 3 nap alatt feltöltődhettek, pihenhettek, élményekkel gazdagodhattak empatikus környezetben. A résztvevőknek fejlődött a stressz tűrő és probléma megoldó képessége A megvalósított program hozzájárult a fenntartó, a Szegedi Görögkatolikus Parókia által fenntartott Szent Rozália Szolgálat tevékenységeinek minőségi szolgáltatás nyújtásának fejlesztéséhez

"Post-Covid tünetek feldolgozása előadás formájában"

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatásban részesíti a Szegedi Görögkatolikus Parókia Szent Rozália Szolgálatát. Az Idősügyi támogatási keret kiírására került benyújtásra "Post-Covid tünetek feldolgozása előadás formájában" projekt. A Szent Rozália Szolgálat munkatársai vesznek részt a programba, melynek elemei két előadás és egy közös étkezés. A program megvalósulása várhatólag 2022. december.

EFOP-1.3.5-16-2016-00088

Projekt azonosítószám: EFOP-1.3.5-16-2016-00088

Kedvezményezett neve: Szegedi Görögkatolikus Parókia

Projekt címe: Közösséghez tartozni

A támogatás összege: 20,23 millió forint 100% -ban vissza nem térítendő támogatás

A projekt záró időpontja: 2020.09.28

A pályázat Facebook oldala

.