Kincs; egy apróság.

2021.04.22

Kincs; egy apróság. Nem felhalmozott vagyon. Semmiség. Amit az ember a szívében elraktároz ínséges időkre, amikor nem jut elég majd a jóból. Egy kalács egy csokinyuszi. Apróság. Másoknak hétköznapi, Húsvét után múló, pillanatnyi mámor, melynek jelentőségét számtalan élmény elfedi. Majd egyszer az élet alkonyán, a négy fal között, egyedül, család nélkül csak egy kalács és egy csoki nyuszi, másoknak apróság, a magányosoknak üzenet; eszembe jutottál!

A Szegedi Görögkatolikus Parókia Szent Rozália Szolgálata 2011 óta lát el többségében egyedül élő időseket. Házi segítségnyújtó szolgálatként 35 elkötelezett gondozóval igyekszik védőhálót biztosítani azoknak, akiknek nincs, vagy túl messze van segítő családjuk. A jog által meghatározott tevékenységeken túl meggyőződésük, hogy a lélek ápolása mindennél fontosabb. Meghallgatni, felvidítani, apró boldogságot csempészni a szomorú valóságos hétköznapokba a munkaköri feladatokon túl elhivatottság! Fáradhatatlan munkájukban nélkülözhetetlen a támogatók szerepe, akik apró kincsekkel üzennek a magányos időseknek. Ilyen támogatókra találtak. A Szegedi Sütödék Kft, akik 200 húsvéti kaláccsal, az Agroszemek Kft, aki egy-egy egészséges cirokgolyó finomsággal, és Gerzanits Miklós aki egy-egy csokinyuszival szerzett igazi örömet időseinknek. Az egyházközség által a templomban gyűjtött nagyböjti sok-sok száraz élelmiszer pedig nem csak örömet, hanem hatékony segítséget is jelentett a szegény és rászoruló testvéreinknek.

Horváth Anita


2020. Húsvétján szintén köszönjük az adományokat, mely lehetővé tette, hogy  segítsük időseinket. Erről bővebben a következő linken olvashatnak. 

https://www.delmagyar.hu/kozelet/helyi-kozelet/apro-csodakkal-segitett-az-idoseken-a-szent-rozalia-szolgalat-6197256/