10 éves a Szent Rozália Szolgálat

2021.12.08

A Szegedi Görögkatolikus Parókia Szent Rozália Szolgálata 2011 óta foglalkozik házi segítségnyújtással, később szociális étkeztetés is társult a Szolgálat feladatai közé. A Szolgálat újabb és újabb programjai mellett, Önkéntességgel is foglalkozik, valamint Nappali ellátás indulását tervezi. 

A Szent Rozália Szolgálat összes dolgozójának és ellátottjának Áldott Karácsonyt és Boldog Új évet kívánok!

Kérem, fogadják el támogatóink e kis karácsonyi ajándékát, melyet pont azzal a szeretettel adunk Önöknek, amellyel ők elhozták hozzánk.

A Szolgálatunkat egy pár sorral szeretném bemutatni fennállásának 10. évfordulója alkalmából.

10 éves a Szent Rozália Szolgálat

A szociális gondozók: Ha a Szolgálatunkat a templomunkhoz hasonlítanám (ha szabad ilyet), akkor úgy gondolom, hogy minden dolgozó egy-egy tartópillér vagy elem lenne, vagy esetleg több is. Ők azok, akik munkájukkal, elkötelezettségükkel az építményt alkotják és fenntartják. Szolgálatukkal szebbé és élhetőbbé varázsolják mindnyájunk életét.

Kondé Ágnes: Ági a templom fala, aki összetartja a Szolgálatot, nem hagyja széthullni, szétesni. Határozottan és következetesen oldja meg a felmerülő problémákat. Kreativitásának és segítő attitűdjének köszönhető, hogy ellátottjaink nemcsak házi segítségnyújtásban részesülhetnek, hanem mindig újabb és újabb lehetőségekben is. Ági munkája napi szintű felkészültséget kíván, hiszen a Szolgálat működéséhez szükséges jogszabályok világa rohamosan változik.

Horváth Anita: Anita az a munkatársam, aki Szolgálatunk indulásától kezdve velünk van. Úgy gondolom Ő az egyik leglelkesebb és legkreatívabb irodai dolgozó, ami megmutatkozik a lendületes programtervezésében és azok levezetésében. Ő a templom harangja, aki megszólítja, felkeresi az embereket, hogy újabb élményeket szerezhessen nekik. Igazán szívvel-lélekkel dolgozik azért, hogy minden ellátott érezze, hogy a Szolgálat számára milyen fontosak.

Bertáné Cseh Mária: Marcsi pénzügyi szakemberünk, aki nemcsak a matematika embere, hanem nyugodt temperamentumával dolgozóink problémáinak megoldója és meghallgatója. Munkája nemcsak azért fontos Szolgálatunknál, mert a számlákat és bevéti bizonylatokat kiválóan kezeli, hanem mert logikájával és gyors számolási készségével könnyen besegít, hogy ellátottjaink számára minél több szolgáltatást tudjunk nyújtani. Ő a templom ablaka, aki beengedi az új ötleteket, megreformálja és megvalósítja azokat.

Makai Ágnes: Ági, olyan mint a templomban lévő színes mokazik kép, rengeteg szín halmaza, amit ha egyben nézünk egy szép képet kapunk. Ő az, aki, határozottan, kitartóan, minden akadályt le- gyűrve elintézi ellátottjaink étkeztetését. Szélsebesen rögzíti és számolja ki a naplókat. Emellett egyik kedves hangja a Szolgálatnak, aki meghallgatja és megpróbálja megoldani ellátottjaink problémáját.

Dillmann-Bunda Nóri: Nóri, a pályázatok embere, akinek köszönhetjük a programok pénzügyi hátterét és kivitelezését. Ő a templom ajtaja, ahol beérkeznek az újabb és újabb programok, emellett időseink érdekében, olyan programokat valósít meg, melyek tájékoztatók és szórakoztatók. Pályázataival köti össze a Szolgálatot az Egyházközséggel és az Egyetemi Kollégiumunkkal.

Ahhoz, hogy lássuk a Szolgálat működését, látnunk kell a benne dolgozó embereket is, hiszen mindenki azért dolgozik és mindenkinek az a feladata, hogy zökkenőmentesen minden ellátott részesülhessen a házi segítségnyújtásban.

Köszönetet mondok a szolgálat összes dolgozójának ezért az "élő templomért", ahová mindenki betérhet, akinek jó emberekre és Istenre van szüksége.

Szaplonczay Miklós

(aki olyan szerencsés, hogy megalapíthatta ezt a szolgálatot)